Zotte Romantische optreden echt heel zot.

Robbert, een bevoorrechte jongmens van adel doet zichzelf voor als wagenbestuurder wanneer hij bij toevalligheid een discussie hoort tussen de aantrekkelijke, wilde en rebelse Kit en haar welopgevoede vrienden. Haar vriendinnen pretenderen dat ze iemand van stand steevast zouden herkennen en zich dan ook geenszins in zouden laten met iemand beneden hun stand.

beeldschermbril

Robbert besluit het spelletje door te spelen en vraagt een van zijn schoolvrienden die niet van adel is zich voor te doen als de jonkheer. Wanneer Kit en de chauffeur overeenkomen dat Robbert haar zal leren rijden en zij hem Engels zal leren praten ontstaat een game van liefde, kinnesinne en bedrog in een warme landerige ambiance.

Een mooie zomer in 1923.

Kit brengt haar zomervakantie door op de Veluwe op het landgoed van haar oom,tante en haar nichtje Lenie. Lenie heeft haar maatje Mia uitgenodigd terwijl Kit haar vriendin Dot is meegekomen. Wanneer de meiden gezellig gaan picknicken bestuurd Lenie de automobiel.

Leren rijden is wat Kit heel gaarne wil leren gedurende haar vakantie, echter haar oom voelt daar niets voor. Kit is behoorlijk wild en uitbundig; niet zo zorgvuldig als Lenie zijn dochter. Ella Heuveling, een meisje uit de buurt, gaat ook mee picknicken. Zij hooirde dat het buitenverblijf Sonnewende is verhuurd aan jonkheer Robbert Johannes Padt van Heijendaal en vier mede-studenten..

Ella is zeer onder de indruk van zijn oud adellijke herkomst. Bij de picknick beweert zij dat origine en standing zich nooit verloochenen. Alleen al aan de handen kan zij iemands origine herkennen.

Mia en Lenie kijken nogal op tegen de wat oudere Ella en zijn het dan ook volledig met haar eens. Volgens Kit en Dot is dit alles grote nonsens. Echter Kit is in een baldadige bui en kakelt blijmoedig mee om de schare nog wat extra op te stoken. Dat brengt Ella tot de plechtige uitspraak dat ze nimmer zou kunnen optrekken met iemand beneden haar stand.

Waarop Kit jubelt “Ik ook niet”, met een vette knipoog naar Dot. Op dat moment komt er een jongere in een kaki motorpak met een pilotenzonnebril achter een bosje vandaan en vraagt naar een garage in de buurt. Vuile handen en een nog vuilere snotlap. De jongeling stelt zichzelf voor als de wagenbestuurder van Jonker Padt van Heijendaal.

Als hij wegrijdt roept Ella dat zij gelijk al zag dat hij zeer geen gentleman was, waarna Kit fel terugketst dat (meer info) zij het juist een erg mooie jongmens vond met een sympathiek gelaat en aardige ogen .

De meisjes weten echter niet dat de chauffeur eigenlijk Jonkheer Padt van Heijendaal zelf is. Hij kreeg pech met zijn automobiel en heeft het gehele gesprek van de tieners over komaf kunnen horen. Ter plekke besloot hij deze schapen een lesje te leren.

Weer terug op Sonnewende vertelt hij het hele verhaal aan zijn vrienden. Een van hen moet zich nu voordoen als de jonkheer. Het wordt Gerrrit Jan Loots; de niet zo aantrekkelijke gabber met veel langdradige en aanstellerige verhalen.

Wanneer de meiden uiteindelijk officieel kennismaken met de heren van Sonnewende, denken zij dat Gerrit Jan de jonkheer is en Robbert zijn bestuurder. Mia, Lenie en Ella gaan compleet op in de houterige Gerrit Jan, die nog nooit zoveel attentie van het vrouwelijk soort heeft gehad. Grotendeels Ella slooft zich buitensporig voor hem uit. Alleen Kit en Dot lopen niet warm voor de Jonkheer.

Kit ziet haar kans schoon om toch nog autorijlessen te nemen deze zomer. Zij vraagt de jonkheer of hij het haar niet kan bijbrengen. Gerrit Jan bekent dat hij geheel niet kan rijden, hij heeft namelijk een bestuurder. Nou, dan kan die het mij evengoed leren, concludeert Kit.

Terwijl Ella het hart van de jonkheer probeert te winnen, krijgt Kit rijles van de chauffeur met het aantrekkelijke gezicht en de lieve ogen. Ze zetten allebei hun nieuwe pilotenbril op en Kit en de bestuurder beginnen elkander aantrekkelijk te vinden tijdens hun ritjes door de Veluwe. Robbert is bovenal erg ingenomen met het feit dat hij eindelijk een meisje leert kennen zonder dat zij van zijn afkomst op de hoogte is.

Hoe meer hij doorgaat met het bedrog hoe vervelender de resultaten zullen zijn maar Gerrit Jan begint zich niettemin met de dag vertrouwder te voelen in zijn andere rol en wil er zo lang mogelijk van genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *